Η DQS πιστοποιεί ένα θρύλο της αυτοκινητοβιομηχανίας: Η Bugatti τώρα με το πιστοποιητικό ISO 9001:2015

 

bugatti_cut

Η Bugatti Chiron και η ομάδα ελέγχου της DQS και της Bugatti

Ακόμη και οι θρύλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μπορούν να αποφύγουν τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001, αν θέλουν ένα πιστοποιητικό από την DQS: Αναφερόμαστε στη Bugatti και το καινούριο της δημιούργημα.

Αυτό που συντελείται στο Molsheim-Dorlisheim στην Αλσατία δεν αποτελεί μια συνηθισμένη περίπτωση δημιουργίας ενός ακόμα αυτοκινήτου, αλλά αποτελεί ένα εκπληκτικό παράδειγμα σχεδιασμού και κατασκευής αυτοκινήτων με τον πιο απαιτητικό βαθμό ακρίβειας: Πρόκειται για τη Bugatti Chiron.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η Bugatti Chiron «Είναι το πιο ισχυρό, το πιο γρήγορο, το πιο πολυτελές και το, κατ’ αποκλειστικότητα, πιο σούπερ σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο». Με κινητήρα 8 λίτρων και ισχύ 1500 hp, «απίστευτη επιτάχυνση η οποία έρχεται μόνο στο τέλος στη ζώνη του λυκόφωτος κάπου πέρα από τα 400 χλμ/ώρα», με την διαμόρφωση κάθε αυτοκινήτου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη, και τιμή … Σε τέτοιες περιπτώσεις τι σημασία έχουν τα χρήματα;

Ωστόσο, αυτό που ενισχύει την αξία της Bugatti Chiron είναι οτι η παραγωγή της έχει πλέον πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001: 2015 από την DQS.

Στα πλαίσια της επιθεώρησης της Bugatti ο επικεφαλής επιθεωρητής (Lead Auditor)  Ferdinand Freund και η Co- Auditor Christiana Rambow-Krummeck, εισήλθαν στα ενδότερα τόσο της Bugatti Engineering GmbH καθώς και στις εγκαταστάσεις της στο Château Saint Jean στο Molsheim, όπου συναρμολογούνται τα θρυλικά Bugatti. Στο πλαίσιο αυτής της πιστοποίησης επιθεωρήθηκε και η Bugatti Automobiles S.A.S.

Η Bugatti Chiron δεν συναρμολογείται σε μια συνηθισμένη γραμμή παραγωγής αλλά σε ένα «atelier» όπως το αποκαλεί η ομάδα δημιουργίας αυτού του ξεχωριστού αυτοκινήτου. Η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων λαμβάνει χώρα σε τρεις ξεχωριστούς χώρους, από υψηλά καταρτισμένους  μηχανικούς:  Στα τμήματα «Εξωτερικό», «Εσωτερικό» και «Τελικό Φινίρισμα»  γίνονται οι εργασίες που αντίστοιχα αφορούν στην εξωτερική εμφάνιση και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ο κάθε πελάτης μπορεί να διαμορφώσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του το αυτοκίνητό του, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την έναρξη και την ολοκλήρωση της συναρμολόγηση της ξεχωριστής του Bugatti Chiron .

Η ποιότητα της δημιουργίας των Bugatti αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο τελικό προϊόν στα πλαίσια σχεδιασμού και απόδοσης του αυτοκινήτου άλλα ιδίως στην σχολαστική διαχείριση των διεργασιών παραγωγής όλων των τμημάτων και όλων των απαιτούμενων ελέγχων σύμφωνα με τα πρότυπο ISO 9001: 2015.

Η Christiana Rambow-Krummeck δήλωσε ενθουσιασμένη τόσο με το σύστημα διαχείρισης της Bugatti όσο και με την Bugatti Chiron, την οποία αποκάλεσε «Ένα συναρπαστικό, μοναδικό όχημα που διεγείρει τα συναισθήματα προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον ιδιοκτήτη της».

To read this article in English please click the following link:

https://www.dqs-holding.com/en/news/dqs-certifies-an-automobile-legend-bugatti-now-with-iso-9001/