Συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Γιαννούτσου, διευθυντή της DQS Hellas

 

assets_large_t_420_55060173_type13145

Η κατάταξη των καταλυμάτων συμβάλλει στην ανάδειξη των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά τους διεθνώς, σημειώνει μιλώντας στην «Οικονομία» ο Παναγιώτης Γιαννούτσος, διευθυντής του επίσημου φορέα πιστοποίησης DQS Hellas. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο ρυθμός πιστοποίησης κινείται με χαμηλούς ρυθμούς, αφού μέχρι τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου είχαν εκδοθεί συνολικά περί τα 1.000 πιστοποιητικά, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 5% των καταλυμάτων που πρέπει να επιθεωρηθούν και να πιστοποιηθούν. Ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί για τα υφιστάμενα καταλύματα μέχρι τα τέλη του 2017.

Ο κ. Γιαννούτσος αναφέρει πως μέσα από τη διαδικασία κατάταξης διασφαλίζεται συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών βάσει συγκεκριμένων στόχων για τα τουριστικά καταλύματα. Ο πελάτης είναι σίγουρος για ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας αντίστοιχο της κάθε κατηγορίας καταλύματος. Ο επιχειρηματίας μπορεί να απευθυνθεί στους πελάτες που επιζητούν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Παράλληλα ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ξενοδοχείων μέσω του καθορισμού διεθνών τουριστικών standards και αναβαθμίζεται η εικόνα της Ελλάδας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού διεθνώς.

Σε 130 χώρες
Στο εύλογο ερώτημα γιατί ο επιχειρηματίας να επιλέξει να πιστοποιηθεί από την DQS Hellas, ο κ. Γιαννούτσος απαντά: Η DQS Hellas αποτελεί μέλος της DQS Holding, η οποία έχει αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο δραστηριοποιούμενη σε 130 χώρες και οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το δίκτυο αυτό για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους. Κατ’ επέκταση και ο ελληνικός τουρισμός επωφελείται εδραιώνοντας τη θέση του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και υπογραμμίζει: «Η DQS Hellas μέσω του παγκόσμιου δικτύου της DQS Holding δεν χορηγεί μόνο πιστοποιητικά, αλλά δίνει στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα της ποιοτικής τους αναβάθμισης παράλληλα με τη βελτίωση των ποσοτικών και οικονομικών όρων λειτουργίας τους, καθώς μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού τους, του προσωπικού και των μεθόδων διοίκησης σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα».

http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/mono_5_sta_100_exoun_parei_pistopoiisi-64750880/