Greek Hospitality Awards 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια λαμπρή τελετή και σε μια κατάμεστη αίθουσα 400 ατόμων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 η απονομή των Greek Hospitality Awards 2018, που διοργανώνει για 4η χρονιά η Ethos Awards.
H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με τη συμμετοχή 149 ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων στην διαγωνιστική διαδικασία, που αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή και το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού ΧΡΗΜΑ.
Κορυφαίο Ξενοδοχείο Top Greek Hotel 2018 αναδείχθηκε το Μakedonia Palace.
Tα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΔΕΘ Helexpo, της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μίλησαν και απένειμαν βραβεία, οι κ.κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας Τουρισμού, και Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
O υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Αμανατίδης ανέφερε στην ομιλία του: «Η επόμενη δεκαετία αναμένεται να διατηρήσει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου τα τελευταία χρόνια και η ενίσχυση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων είναι τα θεμέλια για το αναπτυξιακό άλμα της ελληνικής οικονομίας στην έξοδό μας από την κρίση και την επιτροπεία. Ο συνδυασμός ποιότητας και καινοτομίας, συνεπικουρούμενος από το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης και επιτυχίας, που δύναται να σταθεί με αξιώσεις στο διεθνή τουριστικό ανταγωνισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, τα «Greek Hospitality Awards» λειτουργούν όχι μόνον στην κατεύθυνση της επιβράβευσης, αλλά και του παραδειγματισμού για την υιοθέτηση παρόμοιων πρακτικών».
Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κυρία Ευρυδίκη Κουρνέτα ανέφερε ότι ο τουρισμός αποτελεί τομέα υψηλής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Από το 2015 που σχεδιάσαμε νέα Τουριστική – Περιφερειακή Πολιτική, εργαζόμαστε…, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα παγκόσμιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο, με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την στήριξη της Περιφέρειας.
Έχουμε συνεχή αύξηση αφίξεων, ρεκόρ προσέλευσης τουριστών για το 2017, στα 30 εκατομμύρια με 14,5 δις έσοδα, νέες και ισχυρές στρατηγικές σχέσεις με παραδοσιακές και νέες τουριστικές αγορές και σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές υψηλής ποιότητας. Καθοριστική η συμβολή του τουρισμού και στην αύξηση της απασχόλησης, η οποία σύμφωνα με προβλέψεις θα πλησιάσει το 2018, το 26%».
Ο κ. Αθανάσιος Μπούρας επεσήμανε στην ομιλία του ότι η δυναμική του Ελληνικού Τουρισμού τίθεται σε κίνδυνο από την ακραία υπερφορολόγηση που έχει αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητά του και σημείωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνει τις προγραμματικές της θέσεις για τον τουρισμό μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού. Η μείωση των φόρων δεν αποτελεί μόνο δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι αδήριτη ανάγκη για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Κάνουμε την αρχή με την άμεση κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, με χρονικό ορίζοντα διετίας.
O Dr. Εμμανουήλ Δεληγιαννάκης , μέλος της κριτικής επιτροπής απονομής των βραβείων της Greek Hospitality Award, συμμετείχε για 3η φορά,
Επίτιμος Πρόεδρος της Hellacert, Ελληνική Ένωση των Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης και
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικών Κέντρων Παραγωγικότητας ( European Association of National Productivity Centres).
Ο κος Δεληγιαννάκης απένειμε μεταξύ άλλων τα παρακάτω βραβεία:
• Aldemar Resorts – Silver Best Greek Hotel Tailor Made Guest Experience – Νένα Μεντζελοπούλου , Πωλήσεις
• Grecotel Hotels and Resorts – Silver Best Greek Hotel Tailor Made Guest Experience – Δημήτρης Καλαϊτζάκης , Operations Director
• Kenshō Boutique Hotel & Suites – Gold Best Greek Hotel Tailor Made Guest Experience – Κλεόβουλος Δεληγιάννης, Operations Manager
• Smile Acadimos – Silver Best Tour Operator – Βασίλειος Μιχαλακόπουλος – Γενικός Διευθυντής
• ATTICA Συμμετοχων ΑΕ (Attica Group) – Silver Best Greek Coastal Shipping Company -Νίκος Τριανταφυλλίδης, Hotel Operations & Customer Services Director
• Μινωικές Γραμμές – Gold Best Greek Coastal Shipping Company – Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος
• Studios and Appartments Avra Apartmetns – Gold Best Greek – Αθηνά Χανιωτάκη, Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης απονέμει το βραβείο ‘Silver Best Greek Coastal Shipping Company’ στον κο Νίκο Τριανταφυλλίδη, Hotel Operations & Customer Services Director της ATTICA Συμμετοχών ΑΕ (Attica Group)

Ο Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης βραβεύει την κα Αθηνά Χανιωτάκη, Διευθύνων Σύμβουλο των Avra Apartmetns με το ‘Gold Best Greek Studios and Appartments’

 

Ο Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης βραβεύει τον κο Κλεόβουλο Δεληγιάννη, Operations Manager του Kenshō Boutique Hotel & Suites με το ‘Gold Best Greek Hotel Tailor Made Guest Experience’

Απονομή του βραβείου ‘Silver Best Greek Hotel Tailor Made Guest Experience’ στον κο Δημήτρη Καλαϊτζάκη, Operations Director του Grecotel Hotels and Resorts

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κος Δεληγιαννάκης με την ευκαιρία της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης του Greek Hospitality Awards , υπογράμμισε την πρόοδο που παρουσιάζει ο τουρισμός στη χώρα μας από την εποχή της υπουργείας της κας Φάνης Πάλλης Πετραλιά, της κας Όλγας Κεφαλογιάννη και η οποία συνεχίζεται με τις εντυπωσιακές επιδόσεις που σημειώνονται σήμερα επί της υπουργείας κας Έλενας Κοντουρά.
Η επιτυχία του Ελληνικού Τουρισμού που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία τριών γυναικών Υπουργών, καταδεικνύει, ότι όπου υπάρχει νοικοκυροσύνη, η οικονομία μπορεί να κάνει θαύματα.
Βεβαίως , παρόλες τις επιτυχίες πρέπει όλοι να κατανοήσουμε, ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο αύξηση του αριθμού των τουριστών κα του συναλλάγματος που εισπράττει η εθνική οικονομία αλλά κατεξοχήν η βελτιωμένη τουριστική κουλτούρα που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο τους επαγγελματίες και τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Είναι γνωστή, από παλιά η συμμετοχή μου στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του ελληνικού τουρισμού και δεν θα σταματήσω, ούτε και στο μέλλον , να συμβάλλω ,με όλες μου τις δυνάμεις μου στην ποιοτική ανάπτυξη του κλάδου που χαρακτηρίζεται δίκαια, ως βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα και σε αυτά τα πλαίσια συγχαίρω την Ethos Awards για την πολύ σημαντική προσφορά της στον Ελληνικό τουρισμό και της εύχομαι καλή και δημιουργική πορεία στο μέλλον.

Ο Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης απένειμε το βραβείο ‘Silver Best Tour Operator’ στον κο Βασίλειο Μιχαλακόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Smile Acadimos

Ο Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης απονέμει το βραβείο ‘Gold Best Greek Day Use Hotel ‘ στην κα Ιωάννα Κούκη, Υπεύθυνη των Apartments – Suites Priamos AE

Απονομή του βραβείου ‘Gold Best Cruise Company’ στην κα Βλάχου Δήμητρα της εταιρείας Celestyal Cruises Best Greek Coastal Shipping Company

Ο Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης απένειμε το βραβείο ‘Gold Best Greek Coastal Shipping Company’ στον κο Αντώνη Μανιαδάκη, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Μινωικές Γραμμές